Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje na teritoriji cijele Srbije!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije večeras je proglasio vanredno stanje u ovoj državi što podrazumijeva rigoroznije mjere i visoku disciplinu stanovništva kako bi se suzbilo širenje koronavirusa.

Vućić je istakao kako je riječ prije svega o borbi za roditelje, starije osobe, ali i budućnsot Srbije.

“Naši roditelji i starije osobe su izgradili sve u našoj državi i moramo uraditi sve što možemo da te ljude zaštitimo. Do sada smo uradili mnoge stvari i zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima koji su sve rizikovali da pomognu svom narodu”, rekao je Vučić.

Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog protivnika! Naša zemlja mora da pobijedi. Borba je za naše starije, roditelje, ali i za budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili puteve i pruge, izgradili su ovu zemlju i zato moramo da im pomognemo. Poslije iskustava kroz koje smo prošli, a i na osnovu pisama ministra odbrane i predsjednice Vlade, u skladu sa Ustavom, donijeli smo odluku o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cijele Republike Srbije! Naša zemlja prošla je kroz tešku situaciju i na Kosovu i Metohiji, da vas ne podsjećam na Srebrenicu i nadalje. Ovo je bitka za našu zemlju, za naše stare, moramo da čuvamo sve, a prije svega naše najstarije sugrađane – poručio je Vučić.