Ambasada SAD u BiH: Obilježavanje godišnjice završetka Drugog svjetskog rata u Evropi važnije je nego ikada ranije

Povodom obilježavanja godišnjice završetka Drugog svjetskog rata, Ambasada SAD u BiH se oglasila na zvaničnom Twitter profilu.

– Svijet proživljava neizvjesna vremena zbog čega je i obilježavanje godišnjice završetka Drugog svjetskog rata u Evropi važnije nego ikada ranije. Ona nas podsjeća na našu jedinstvenu zajedničku historiju. Zajedničku historiju radosti i tuge, zajedničku historiju časti i požrtvovanja, zajedničku historiju ljudskih prava.

Zajedničku historiju za koju smo se borili, zajedničku historiju koja poziva na solidarnost, zajedničku historiju koja nas motiviše da pomažemo. Zajedniču historiju suprotstavljanja ugnjetavanju, zajedničku historiju suprotstavljanja diktatorima, zajedničku historiju poštovanja demokratije, suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Zajedničku historiju zaštite slobodne i pravedne budućnosti za sve. Zajedničku historiju koja će pobijediti neistine, zajedničku historiju koja će dominirati nad dezinformacijama, zajedničku historiju koja nas je ujedinila. Zajedničku historiju koja nas drži zajedno, zajedničku historiju koja oblikuje našu budućnost, zajedničku historiju koja se stvara.

Zajedno u dobru. Zajedno u zlu. Zajedno – naveli su na profilu Ambasade SAD.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here