Dodik: Odakle takve historijske fantazije kod Bakira Izetbegovića

0

Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali, rekao je Milorad Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bakir Izetbegović “spletke i neozbiljnost sa političkog terena prenio i na teren historije”.

– Posljednjih dana slušamo predavanja onoga čiji su članovi familije bili dobri Srbi, ali ne zato što to tvrdi Milorad Dodik, nego zato što su se Izetbegovići tako izjašnjavali. Kada je od dobrog Srbina postao “dobri Bošnja” – ne znamo, isto kao što ne znamo odakle takve Historijske fantazije kod Bakira Izetbegovića – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su stanovnici BiH prije nekoliko vijekova bili jedan narod – Dobri Bošnjani, a da su nacije formirane u 19. i 20. vijeku.

Dodik je poručio Izetbegoviću da su “Srbi autohton narod i na teritoriji Hercegovine, i na teritoriji Bosne vijekovima unazad o čemu postoje ozbiljni Historijski izvori dostupni svima”.

– Da je situacija u BiH manje opterećena ozbiljnim problemima i teškim temama koje, nažalost, često diktira i Historija, ovaj Izetbegovićev sat historije služio bi za zbijanje šale u trenucima dokolice – istakao je lider SNSD-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here