Dušan Bajević novi selektor reprezentacije BiH

Zvanična press konferencija za medije, na kojem će biti upriličeno zvanično predstavljanje gospodina Bajevića, bit će zakazana nakon novogodišnjih praznika

Dušan Bajević je novi selektor reprezentacije BiH, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

On će na toj funkciji naslijediti Roberta Prosinečkog koji s reprezentacijom nije uspio osigurati plasman na Evropsko prvenstvo putem kvalifikacija.

U saopoćenju iz NSBiH navedeno je kako je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora, za selektora muške “A“ reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine imenovan Dušan Bajević, koji je dobio jednoglasnu podršku ovog tijela, te predstavlja najbolje rješenje za ciklus baraža koji slijedi.

Zvanična press konferencija za medije, na kojem će biti upriličeno zvanično predstavljanje gospodina Bajevića, bit će zakazana nakon novogodišnjih praznika.

“Novoizabranom selektoru želimo mnogo sreće na toj poziciji kao i da ostvarimo rezultat koji smo sigurni da možemo ostvariti, a to je plasman na Evropsko prvenstvo 2020., te upućujemo najiskrenije čestitke povodom nastupajućih novogodišnjih praznika”, poručeno je u saopćenju.Zmajevi će do EURA pokušati preko baraža u kojem će ih predvoditi Bajević.

BiH će u polufinalu grupe B biti domaćin Sjevernoj Irskoj 26. marta.

Ukoliko pobijedi, pet dana kasnije, takođe u BiH, u finalnom meču za odlazak na kontinentalni šampionat ugostit će Republiku Irsku ili Slovačku.