Generalni direktor “Pfizera” veliki fan Đokovića, govorio o njemu, koroni i Australiji

0

Novak Đoković je tema kojom se bave na svim meridijanima u posljednjih osam dana. Upravo zbog toga smo i saznali da je veliki navijač najboljeg tenisera današnjice Albert Burla (Bourla), generalni direktor kompanije “Pfizer”.

On je u razgovoru za „Bloomberg Markets and Finance“ odlučio da govori o Đokoviću, ali nije želio da se miješa u odnose Novaka i Australije.

– Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i ljekara – poručio je Burla.

Iako je direktor kompanije koja pravi jednu od najpoznatijih vakcina na svijetu protiv korone istakao je da i preležan virus pruža neki vid zaštite.

– Smatram da je preležan virus vid zaštite od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vrijeme. U mnogim zemljama širom Evrope certifikat vam je validan šest mjeseci nakon posljednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri mjeseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao poslije vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim – rekao je Burla.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here