Horor u Teksasu: Oglasio se i predsjednik Donald Tramp

0

Policija je objavila kako su dobili više dojava o tome kako postoji više napadača

Policija u Teksasu u 11 sati ujutro po lokalnom vremenu dobila je dojavu o pucnjavi u blizini jednog Walmarta u El Pasu. Kako piše KTSM, upucano je najmanje 18 osoba. No, težina povreda nije poznata. Policija je na terenu. 

Policija je evakuirala Walmart i pozvala ljude da se drže dalje od mjesta događaja. Po društvenim mrežema kruže razne snimke i informacije. Po nekima broj žrtava je prilično velik. Pojavila se informacija da je napadač počeo pucati po parkiralištu iz kalašnjikova. No, riječ je o neprovjerenim informacijama. 

Policija je objavila kako su dobili više dojava o tome kako postoji više napadača. Ljude su još jednom pozvali da izbjegavaju cijelo područje 

Jedan svjedok je za CBS News ispričao kako je ulazio u Walmart kad je čuo najmanje deset pucnjeva. Vidio je, kaže, najmanje jednu osobu, stariju ženu, kako pada na zemlju. Dodaje da ipak nije siguran je li ranjena.Na Twitter je objavljen šokantan video na kojem se vidi početak pucnjave i panika ljudi.

Feliz Karen News@felizkrennews

#BREAKING At least 18 people shot at Cielo Vista Mall, in #Walmart, El Paso #Tx.#ElPaso #Texas #CieloVistaMall #shooting598:05 PM – Aug 3, 2019Twitter Ads info and privacy72 people are talking about this

Bloomberg TicToc · 2hReplying to @tictoc

The El Paso Police Department says they’ve received reports of multiple shooters at the Cielo Vista Mall area https://twitter.com/EPPOLICE/status/1157715543656423424 …EL PASO POLICE DEPTScene is still Active. We have multi reports of multiple shooters. Please avoid area police conducting search of a very large area. Media staging will be given when area is secure.

Bloomberg TicToc@tictoc

Warning: This video contains graphic content.

Victims of the shooting in the Cielo Vista Mall in El Paso, Texas are transported and treated by emergency responders Saturday4528:54 PM – Aug 3, 2019Twitter Ads info and privacy352 people are talking about this

Mediji javljaju da ima mrtvih. KTSM je rekao da je ubijeno 18 ljudi. Pozvali su se na policajce s terena.  CBS piše o dva napadača naoružana kalašnjikovima a policija je medijima kazala kako je jedna osoba uhapšena. Ranije se govorilo o troje uhapšenih. Policija je potvrdila da je više ljudi ubijeno, no nisu izašli s tačnom brojkom.