Novi Samsungov Notebook 9 Pen laptop dolazi u veličini od 15 inča

0

Iako Sajam potrošačke elektronike, CES, počinje tek za nekoliko sedmica, već je manje-više poznato koje nove proizvode će Samsung predstaviti. Na prvom mjestu je unaprijeđena verzija Notebook 9 Pen laptopa.

Novi ljubimac južnokorejskog giganta će biti veličine 15 inča, za razliku od njegovog prethodnika koji ima 13 inča. Ranije je jedino regularni Notebook 9 laptop imao svoju veću verziju.

Jedna od glavnih promjena na 15-inčnom Notebook 9 Pen laptopu je S Pen olovka. Baš kao i kod njegovog rođaka, pametnog mobitela Samsung Galaxy Note 9, olovka S Pen kod novog laptopa nudi poboljšanu latenciju. Iz Samsunga kažu kako je do dva puta brža.

Samsung sada nudi i više zanimljivih savjeta za korištenje S Pen olovke koji omogućavaju korisnicima da se bolje prilagode različitim stilovima crtanja.

Novi Notebook 9 Pen laptop neće se mnogo razlikovati od svog prethodnika po unutrašnjim specifikacijama. Navodno će imati najnoviji Gen Intel procesor, gigabit Wi-Fi, dva Thunderbolt 3 konektora i jedan regularni USB-C utor, zajedno sa utorom za slušalice, mikrofon i microSD karticu.

Nije poznato hoće li Samsung na svom 15-inčnom ljubimcu riješiti problem na koji se korisnici žale kod prve generacije Notebook 9 Pen laptopa, a to je kratkoročnost baterije.