Portparolka PDP-a odgovorila Dodikovom savjetniku: SNSD se bori samo za privatnu državu

Po principu “Hiljadu puta ponovljena laž postane istina” iz SNSD-a i danas poručuju da se oni bore za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj iako je svakom jasno da je to puka farsa na kojoj su pokušavali da prave političku predizbornu priču. Vrijeme odmiče, rokovi za vraćanje nadležnosti koje je izglasala njihova skupštinska većina prolaze, a Vojske RS-a, Uprave za indirektno oporezivanje, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, Agencije za lijekove RS ni na vidiku, rekla je Anja Petrović, portparolka PDP-a.

Kako kaže, “kada kažu da se oni bore za RS, to znači samo jedno: bore se za privatnu državu iz koje će isisavati sve resurse, krčmiti narodni novac i stavljati u privatne, povlaštene džepove. To je jedina njihova misija.”

Petrovićeva kaže da je priča koju SNSD po istom principu ponavlja godinama, o nekoj bliskosti opozicije sa SDA, ofucana:

– Ne znam je li smiješno ili tužno slušati ih kako ponavljaju fraze koje više niko ne zarezuje, kad činjenice govore sve suprotno. SNSD je u okviru BH koalicije sa SDA podijelio fotelje, zajedno su nastavili NATO put BiH podnoseći godišnji Program reformi u štab alijanse i kroz sve to uradili neoprostivo: u Narodnu skupštinu RS-a, naše najviše zakonodavno tijelo, donijeli falsifikovani dokument da bi sebe pokušali oprati. Nisu poslanici opozicije birali SDA ekstremistu Biseru Turković za ministra i opozicija joj ne ćuti na srbomrzačke izjave i postupke, kao što radi njen nadređeni iz Vijeća ministara, prvak SNSD-a g. Zoran Tegeltija, navela je, te dodala:

Zašto se „patriotski“ SNSD ne bori za srpske kadrove u DKP mreži koje Turkovićeva sistemski rastjeruje? Možda je njihovo ćutanje vraćanje usluge, jer je baš SDA izabrala četvrtog delegata SNSD-u Dom naroda BiH, pa im tako otvorila mogućnost za mnoge odluke usmjerene protiv naroda, poput neukidanja akciza na naftne derivate. I onda se neko iz SNSD usudi da kaže da oni brinu za građane. Srećom po narod Republike Srpske, oni će „brinuti“ još samo nekoliko mjeseci.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here