Premijer Australije dozvolio Đokoviću da uđe u zemlju dan prije zatvaranja

0

Premijer Australije Skot Morison (Scott Morrison) je samo dan pred dolazak Novaka Đokovića i početak drame koja još uvijek traje u Melburnu dao izjavu koja baca sasvim novo svjetlo na cijelu situaciju.

Naime, Morison je istakao da odluku o medicinskim izuzećima donosi svaka vlada savezne države za sebe, što je slučaj koji važi u Viktoriji,  u kojoj se nalazi Melburn.

– To je pitanje sa vladu države Viktorije. Oni su mu dali dozvolu da dođe u Australiju, a mi ćemo se ponašati u skladu sa tom odlukom. Tako to funkcionira, savezne države daju odobrenje po tom osnovu, i tu nema promena već dve godine. Viktorijanska vlada je donijela takvu odluku, i oni su odgovorni za posao koji su uradili – rekao je Morison.

Morisonova izjava je još jedan u nizu pokazatelja opće konfuzije kada su u pitanju pravila za ulazak u Australiju. Konačna odluka o Đokovićevom statusu i potencijalnoj deportaciji će biti donijeta u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, za kada je zakazano saslušanje i odluka Federalnog suda Australije.

Podsjećamo, Đokoviću je po dolasku u Australiju onemogućen ulazak u zemlju, potom mu je ukinuta viza, nakon čega je donijeta i odluka o deportaciji, da bi njegovi advokati uspjeli da izdejstvuju pomjeranje na ponedeljak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here