Prva žrtva smrzavanja, muškarac pronađen mrtav u automobilu

0

Vozač automobila “lada niva” krenuo je po pomoć, naišao na putare i objasnio da je u autu ostao bolestan čovjek, međutim, kada su stigli do njega, već je bilo kasno

Muškarac R.Č. (66), čije je beživotno tijelo pronađeno u zavejanom automobilu u rejonu sela Branjice, kod Sjenice, umro je od posljedica smrzavanja, izjavio je danas ljekar Doma zdravlja Sjenica Sanjin Mehmedbašić.

“Čovjek je išao na kontrolu kod doktora u Sjenicu, a u povratku je njega i njegovog prijatelja koji ga je vozio uhvatila mećava. Auto su parkirali sa strane i vozač je otišao da traži pomoć, dok je R.Č. ostao u automobilu koji nije mogao da napusti usljed svog zdravstvenog stanja. Tako se i smrzao”, rekao je Tanjugu doktor koji je bio na licu mjesta.

Kako kaže, vozač automobila “lada niva” krenuo je po pomoć, naišao na putare i objasnio da je u autu ostao bolestan čovjek, međutim, kada su stigli do njega, već je bilo kasno.

“Bio sam na licu mjesta, sa putarima i vatrogascima, negde oko tri posle ponoći, ali sam mogao samo da konstatujem smrt. Čovjek je preminuo od hipotermije”, dodaje Mehmedbašić.

Doktor je rekao da je i vozač automobila rizikovao svoj život, jer je u mećavi tražio putare.