Temeljne izmjene za F-Pace

Najprodavaniji Jaguarov model F-Pace temeljno je prerađen na sredini proizvodnog vijeka. Karoserija je restilizirana, kabina potpuno redizajnirana i uvedeni su novi blagi hibridni i plag-in hibridni pogoni.

Prednji kraj je dobio revidirana LED svjetla po ugledu na I-Pace, kao i povećanu rešetku ispred hladnjaka, a i zadnji kraj je dobio LED svjetlosne grupe.

Značajnije izmjene desile su se u kabini, koja je dobila centralno postavljeni 11,4 inčni zakrivljeni HD ekran osjetljiv na dodir i najnoviji Pivi Pro multimedijalni sistem, kao i Apple CarPlay i Android Auto funkcionalnost.

U ponudi motora su tri dizelaša, dva benzinca i plag-in hibridni sistem. Svi modeli imaju standardno pogon na svim točkovima i osmostepeni automatski mjenjač.

Svi dizelaši imaju blagu hibridnu asistenciju na 48V. Ponuda počinje s dvolitarskom jedinicom sa četiri cilindra u specifikacijama od 163 i 205 KS. Najsnažniji dizelaš je trolitarski agregat sa šest cilindara od 300 KS. Ovaj model ubrzava od 0-100 km/h za 6,1 sekundu, a troši 7,4 litra goriva na 100 km.

Od benzinaca kupci mogu birati dvolitarski četverocilindraš od 250 KS i novi blagi hibrid s agregatom od tri litra i šest cilindara u kombinaciji s kompresorom. Njegova snaga je 400 KS, a F-Pace s ovim pogonom ubrzava do stotke za 5,1 sekundu. Vrh ponude čini novi P400e plag-in hibridni model koji koristi dvolitarski turbobenzinski motor, bateriju kapaciteta 17,1 kWh i električni agregat. Kombinirana snaga sistema je 400 KS u 640 Nm, što omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za okruglo pet sekundi.

Cijene osvježenog Jaguara F-Pace u Britaniji su od 40.860 do 64.990 funti.