Ugostili mladu Ukrajinku u svoju kuću, pa zbog nje muž napustio ženu i dvoje djece

“Žao nam je zbog boli koju smo prouzročili, ali otkrio sam vezu sa Sofijom kakvu nikada prije nisam imao”, kazao je.

Britanac Tony Ganett (29) napustio je svoju suprugu Lornu (28) i dvoje djece, nakon što se zaljubio u Sofiju Karkadim (22) koja je pobjegla od užasa rata u Ukrajini.

Tony, koji radi kao zaštitar, se u početku prijavio u vladin program pomoći izbjeglicama. Tako je u njegov dom stigla fatalna Sofija, a deset dana kasnije Tony je napustio svoju partnericu i djecu.

“Počelo je s jednostavnom željom da učinim pravu stvar i ponudim krov nad glavom nekome u nevolji, muškarcu ili ženi”, rekao je Tony za The Sun.

Ipak, njegovoj se supruzi nije svidjelo kada je na vrata stigla Sofija i ubrzo su počele razmirice koje su polako prerastale u svađu. “Vrhunac je bio prošle subote kada je supruga stvarno krenula na Sofiju, vičući na nju, koristeći se grubim jezikom zbog kojeg je ona zaplakala. Rekla je da se ne osjeća više dobrodošlom pod našim krovom i nešto je u meni škljocnulo”, opisao je Tony.

“Žao nam je zbog boli koju smo prouzročili, ali otkrio sam vezu sa Sofijom kakvu nikada prije nisam imao”, dodao je.

Tonyjeva sada bivša partnerica Lorna se zasitila gledajući blisku vezu koju je on imao sa Sofijom, jer su njih dvoje zajedno išli u teretanu i satima razgovarali na parkiralištu. Naposljetku je naredila njihovoj gošći da ode, ali je bila zapanjena kada je Tony objavio da i on odlazi, a par se smjestio u kući njegovih roditelja.

Više od 33.000 izbjeglica iz Ukrajine sada u Ujedinjenom Kraljevstvu u domovima porodica s 68.700 izdanih viza od 84.000 zahtjeva. Sinoć je ukrajinska zastupnica Lesia Vasylenko izjavila da je zabrinuta što će se dogoditi s izbjeglicama ako ih domaćini izbace jer ne vjeruje da će svi imati sreću poput Sofije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here